Touch of Toto

Sinds 2017 ben ik leadzanger bij de Toto tributeband Touch of Toto. Sindsdien verscheidene theatershows, festivals, poppodia en stadsfeesten gehad op nationaal en internationaal niveau.

L.A. Studio Heroes

In 2017 werd ik als gevolg van een zangles bij vocaliste Manon Wouterse onder Vocal Center uitgenodigd voor een auditie. De band had een eigen theatershow geschreven over het vele werk wat de band Toto in de studio heeft verricht naast hun eigen albums. Zo staan de leden onderling op duizenden albums van onder andere Michael Jackson, Steely Dan, Cher, Michael Bolton, Christopher Cross, Michael McDonald, Lionel Richie en zelfs de Volendamse band The Cats om er maar even een paar te noemen.

Na drie maanden intensief repeteren lukte het om voor een volle zaal te spelen in de grote zaal van het Hanzehof Theater te Zutphen. Hoewel het een mooie avond was, was er voor mij als leadzanger nog een hoop te behalen. Na een welverdiende vakantie ging ik daarom hard aan de slag om mijn lichamelijke gezondheid en mijn conditie te verbeteren en om eens goed in de werken van Toto te duiken.

Trainen, trainen, trainen

Dit wierp gedurende 2018 zijn vruchten af. Ik werd steeds fitter, wist tien kilo af te vallen en voelde me steeds meer thuis in het repertoire van de band. Ik moest dat jaar wel mijn plek delen met mijn voorganger die destijds had gepast voor het L.A. Studio Heroes project. Na deze periode van rust had hij weer tijd en energie gevonden voor de band. Dat kwam goed uit, want ik was nog niet klaar voor een goed gevulde agenda met optredens op hoog niveau. Dit gaf mij ruimte om me gedurende het jaar goed klaar te stomen.

rvtentertainment-touchoftoto-badhomburgersommer
Touch of Toto bij Bad Homburger Sommer

Vanaf begin 2019 ben ik de enige leadzanger van Touch of Toto geworden en word ik elke show beter en beter. Ik voel me steeds meer thuis in het repertoire, ik kan mezelf steeds beter opvangen wanneer het even niet lekker gaat en mijn stem wordt steeds sterker.

In 2019 hebben we al veel toffe shows mogen doen door heel Nederland, maar ook in Duitsland en Luxemburg. Er staan er voor deze zomer en komend najaar nog een aantal op de planning, dus mis deze vette show niet!

Voor volgend jaar zijn er ook al grootse plannen in het verschiet, dus het wordt alleen maar mooier. Volg ons op onze website, Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven en tot snel bij een optreden van Touch of Toto!